Bestuur

Bestuur

Wie wil ons bestuur versterken? Grijp je kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van kansarme kleuters in Brazilië en om je te ontwikkelen in bestuurs- en ontwikkelingswerk. Hier vind je meer info. Reageer!

Bestuursleden

Het is altijd beleid geweest dat de bestuursleden hun bestuurswerk onbezoldigd doen, zoals op de homepagina is uitgelegd: we hebben minimale overheadkosten.

A.J.M. Lemoine-van den Bosch, voorzitter
Anita heeft 3 kinderen en werkt als gezinstherapeut in gezinnen met jongeren die ernstige gedragsproblemen hebben. Als voorzitter van het bestuur maakt zij de agenda, leidt de vergadering en onderhoudt contacten met diverse projecten in Salvador. Samen met haar man Dominique verzorgt zij de financiële administratie. Zij is verantwoordelijk voor de contacten met het project Associacão Criança e Família.

B.G.C. van der Ree
Bart is zelfstandig adviseur op het gebied van energie en duurzaamheid. Hij heeft gewerkt in in China, Afrika en diverse Europese landen. Als bestuurslid verzorgt hij de website en draagt bij aan de nieuwsbrieven en andere communicatie met de Vrienden.

B.J.A. Bollinger
Bas woonde en werkte een aantal jaren in São Paulo voor zijn werk bij Arcadis. Ook vanuit Nederland heeft hij regelmatig te maken met Brazilië. Hierdoor heeft hij een hechte band gekregen met dit boeiende land. Tegelijk is hij getroffen door de ongelijke verdeling van de welvaart en de uitzichtloze situatie waarin vele kansarme kinderen zich bevinden. Daarom is hij actief geworden bij de stichting.
Bas is onder andere verantwoordelijk voor de contacten met het project APIS.

D. Wesselius-Simon (niet in KvK ingeschreven bestuurslid)
Diana is dochter van een Braziliaanse moeder (Paulista) en Nederlandse vader en reist haar leven lang al om de paar jaar naar Brazilie. Ze heeft in de winter van 2011, 3 maanden met haar gezin reizend in Brazilie doorgebracht. Momenteel is Diana werkzaam bij FMO, de Nederlandse ontwikkelingsbank, waar zij verantwoordelijk is voor financiering van energieprojecten in Latijns Amerika en Zuidelijk en Oost-Afrika. In het bestuur is ze verantwoordelijk voor de contacten met het project Escola da Fraternidade.

Partners

Onze hartelijke dank gaat uit naar Basefarm, het bedrijf dat al jaren deze website kosteloos mogelijk maakt!