September 2020: Tussen stem en stilte – prijswinnend onderzoek naar onze projecten

Annelieke van Dijk kreeg op 10 september 2020 de Elsevier Atlas Award voor haar artikel “Tussen stem en stilte: onderwijs voor vrede in een omgeving van geweld”. Voor het artikel heeft zij acht maanden onderzoek uitgevoerd op onze kleuter­schooltjes en 26 leerkrachten en assistenten over hun werkwijze geïnterviewd.

Wij zijn trots op hoe Annelieke in haar artikel op krachtige wijze beschrijft hoe onze schooltjes vorm geven aan de ontwikkeling van kinderen onder moeilijke omstandigheden. Hoe de helft van de leerkrachten zelf is geboren en getogen in de wijk en het juist daarom belangrijk vindt om in de school een liefdevolle en warme omgeving te creëren, waar de kinderen daadwerkelijk kind kunnen zijn en waar wat zij noemen een ‘cultuur van vrede’ ontstaat.

Lees hier een samenvatting van het artikel…

En lees hier het gehele (Engelstalige) artikel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *