Home
Geschiedenis
Projecten
Contact
Jaarbrieven
Folder
Acties
Schenken
Brazilië
PortuguÍs
Acties en Evenementen

Hier staan berichten en foto's van enkele reeds in Nederland gehouden initiatieven ten goede van de kleuterschooltjes in BraziliŽ. Wij willen de betrokkenen hartelijk bedanken voor hun hulp!

Acties op scholen: Kinderen voor kinderen!

Andere acties en evenementen

 

Tessa heeft flessen opgehaald!

Wat een fijn mailtje zat er in onze inbox na de kerstvakantie: Tessa, 7 jaar oud, vertelde dat ze bij buren en familie lege flessen en geld voor onze Kleutercentra heeft verzameld. Het resultaat: 13,65 Euro op onze rekening erbij. Volgende vakantie gaat ze het opnieuw doen! Dank je wel, Tessa, en reken maar dat dat geld goed van pas komt in de schooltjes in BraziliŽ!

 

Change the game training voor onze projecten!

Via Wilde Ganzen hebben wij de mogelijkheid gekregen om twee mensen van onze Braziliaanse projecten aldaar een training Change The Game te laten volgen! Daar kunnen ze vaardigheden en kennis opdoen om zelf lokaal fondsen te werven en andere inkomsten te genereren, de interne besluitvorming te verbeteren en de organisaties rondom de schooltjes verder te laten groeien. Dit is enorm belangrijk voor ons doel om de schooltjes op langere termijn meer zelfstandig te laten worden, dus we zijn heel blij met deze mogelijkheid.

 

Ondersteuning door stil fonds!

In het voorjaar van 2019 hebben we via een tussenpersoon een aanvraag kunnen indienen bij een 'stil fonds' dat initiatieven als het onze ondersteunt, maar anoniem wenst te blijven. Dat heeft geleid tot een grote financiŽle ondersteuning voor een reeks acties om de kleuterschooltjes te verbeteren en voort te zetten!

Allereerst gaat er geld naar de Escola da Fraternidade voor een hoognodige renovatie van het pand, nieuw onderwijsmateriaal en scholing voor leerkrachten. De renovatie is al gestart! Daarnaast gaat er geld naar Livro Em Roda om de bibliotheek te kunnen voortzetten, en tenslotte wordt het werk van de twee pedagogen bij APIS financieel ondersteund.

Wij zijn enorm blij met deze steun, die ervoor zorgt dat we de schooltjes beter kunnen ondersteunen in hun belangrijke werk!

 

Acties op scholen: Kinderen voor kinderen!

Diverse scholen hebben acties gehouden voor de Stichting Vrienden van Kleutercentra in BraziliŽ. Kinderen staan open voor helpen en begrijpen dat onderwijs voor arme kinderen belangrijk is, zodat ze later meer kans hebben op een betere toekomst.

Wellicht is het een leuk idee een actie te organiseren op de school van uw (klein)kinderen? Te denken valt bijvoorbeeld aan een rommelmarkt, een sponsorloop of een Braziliaanse avond. Aarzelt u niet om contact met ons op te nemen, wij helpen graag!

Basisschool De Drie Linden, Hellendoorn

De kinderen van basisschool De Drie Linden in Hellendoorn hebben in oktober 2011 een crossloop gehouden waarbij vele hindernissen genomen moesten worden zoals een waterbak, tijgeren onder een net en klimmen over boomstammen. De kinderen probeerden zoveel mogelijk sponsors te krijgen en hebben een mooi bedrag bij elkaar gesport. Een deel van het opgehaalde geld werd aan onze Stichting gedoneerd. Wij zijn er erg blij mee!!


Crossloop van de basisschool De Drie Linden (foto: www.deweekkrant.nl)

Basisschool Merlijn, Den Bosch

In juni 2007 organiseerde de Basisschool Merlijn in Den Bosch een eindejaarsfeest, waarvan de opbrengst gedoneerd werd aan onze Stichting. Twee bestuursleden waren aanwezig bij dit wervelende Braziliaanse feest en gaven informatie over de projecten in BraziliŽ. Er werd een bedrag van Ä 750,- ingezameld voor de leeftijdgenootjes op de scholen in BraziliŽ!

Aloysiusschool, Amersfoort

"Lezen is vakantie in je hoofd" - mooie gift aan Livro Em Roda!

In het najaar van 2012, in de kinderboekenweek, hebben kinderen, ouders en leerkrachten van de Aloysiusschool een boekenmarkt en een leesestafette gehouden. Hiermee werd een groot bedrag bijeen gebracht voor MY BOOK BUDDY, ten behoeve van de projecten van stichting Kleutercentra in Brazilië en het kindertehuis in Senegal. 

In Brazilië is de leerplicht leeftijd verlaagd van 7 jaar naar 6 jaar. Dat betekent dat kinderen eerder naar school kunnen en dat is een goede ontwikkeling. Het betekent ook dat de schooltjes van onze stichting zich nog meer op kinderopvang en kleuters kunnen richten. Het alfabetiseren (leren lezen en schrijven) op 6 jarige leeftijd vervalt als belangrijk doel in onze schooltjes. De schooltjes gaan zich meer richten op voorbereiding op lezen en schrijven. Omdat de kinderen jonger zijn en nog niet kunnen lezen, is het uitlenen van boeken natuurlijk niet meer logisch. Dat betekent dat we niet precies de doelstelling van My Book Buddy konden volgen namelijk het maken van uitleenkasten voor lezende kinderen. Maar voorlezen is des te belangrijker, want dat is de voorbereiding op zelf leren lezen. Kleuters die op een leuke manier worden voorgelezen en worden uitgedaagd om over de plaatjes en het boek te praten, leren heel veel in lees- en taalontwikkeling. In overleg met My Book Buddy is daarom besloten dat ons voorleesproject Livro Em Roda, boek op wielen, een eenmalig bedrag heeft gekregen van 500 euro waarvoor kinderboeken zijn aangeschaft.

Deze kinderboeken worden elke week voorgelezen en achtergelaten bij de leerkrachten van drie crèches/kleuterschooltjes. Zij gebruiken de boeken om de rest van de week mee te werken en krijgen de volgende keer weer andere boeken van onze rijdende bieb. Namens de kleuters van onze schooltjes uit Brazilië"muito obrigado", hartelijke dank aan de Aloysiusschool!

 

 

In december 2007 organiseerde de Aloysiusschool te Amersfoort een kerstmarkt. In een sfeervolle Charles Dickenssfeer werden in kraampjes tweedehandsspullen verkocht, maar ook heel veel kerstknutsels van de kinderen: kerststukjes, kaarsen, vogelhuisjes, kerstversiersels, etc. Een echte waarzegster voorspelde de toekomst voor het neiuwe jaar. De afname van cakejes, taartjes, warme chocolademelk en glühwein deden ook een duit in het zakje. Deze kerstmarkt bracht maar liefst Ä 1500,- op voor onze projecten! Een bestuurslid was aanwezig en heeft een doorlopende fotopresentatie verzorgd in de week voorafgaand aan de kerstmarkt.

Kerstmarkt in de Aloysiusschool in Amersfoort

 

Beatrixschool, Haarlem

De Beatrixschool in Haarlem heeft besloten om ons project Associação Criança e Família voor een periode van 3 jaar te steunen. Hartelijk bedankt!

Maandviering in de Beatrixschool in Haarlem

 

Sponsorloop 2009, Beatrixschool, Haarlem. Kinderen lopen voor kinderen, het enthousiame en plezier spatten er van af!

 

In mei 2010 hebben kinderen op de Beatrixschool prachtige brieven geschreven voor de kinderen aan de Associação Criança e Família. Hier vindt u enkele exemplaren. Klik op een brief voor een vergroting.

 

November 2010: Een dankbare brief en foto's van de Associação Criança e Família. Een korte vrije vertaling van de brieftekst:

Aan de leerlingen van de Beatrixschool,

Wij zijn heel erg blij met jullie bijdrage aan ons project. De kinderen worden aangemoedigd om te lezen, maar voeren nu ook toneelstukjes op over de verhalen in de boeken.
Iedereen vind het heel leuk, en we merken dat ze daarom ook veel meer en veel beter gaan lezen.
Wwij danken jullie van harte voor jullie enorme hulp en sturen jullie een grote omhelzing.

Bernadette Marchand.

 

 

Andere acties en evenementen

 

We doen mee met de NRC Charity Award!

We doen mee met de NRC Charity Awards 2013! Met ons logo hopen we natuurlijk in de prijzen te vallen. Help ons en stem op ons logo! Dat doet u door hier te klikken en de verdere instructie te volgen.

Zie ook het persbericht - er zijn maar liefst 240 inzendingen. Help ons er uit te springen!

Naschrift: helaas, we zijn het niet geworden. Volgende keer weer beter!

 

Nam Jai bezoekt projecten en werft fondsen!

In juli zijn Michael en Rebekka, samen Nam Jai Nederland, op bezoek geweest bij onze projecten in Salvador. Zij combineren op een heel originele en enthousiaste wijze hun vakanties met steun aan ontwikkelingsprojecten. Ze hebben een groot bedrag bijeengebracht voor de stichting - Rebekka, Michael en alle gevers onze hartelijkste dank! Lees op hun website over hoe zij dat doen en hoe aanstekelijk hun enthousiasme is.

 

 

Weihnachtsoratorium


 

 

Weihnachtsoratorium

Op 9 december 2010 is in de Joriskerk in Amersfoort het Weihnachtsoratorium van Bach opgevoerd door het Dudok Ensemble.

De opbrengsten van dit mooie concert bedroegen 2140 Euro ten goede van ons project Livro Em Roda. Onze hartelijke dank aan organisator Kiwanis Amersfoort en de bezoekers! Onderstaande foto toont hoe de gift werd overhandigd tijdens de pauze van het concert.

NCRV Decenniumtiendaagse

In de Decenniumtiendaagse op Radio1 konden gasten via een speciale nieuwsquiz spelen voor een goed doel. Een goede bekende van de Stichting won de quiz en koos de Stichting uit om een bedrag van 1000 Euro aan te doneren. Hartelijk dank aan de goede bekende en aan de NCRV!

Arcadis

Ingenieursbureau Arcadis loopt jaarlijks mee met de Nijmeegse vierdaagse. In 2009 is daarbij de Stichting als doel voor de opbrengsten bestemd. Hieronder ziet u enkele actiefoto's: